Vill du höra mer?

  Backgrund, anbefallning och fördelar

  Så här sparar du på driften

  BBN Nordic har förståelse för att alla verksamheter har olika behov och handlar utifrån dessa. Detta gäller också när det gäller beslut om hyrmattor och tillhörande servicekoncept. Men en väsentlig del av BBN Nordics affärsidé är att kunna hjälpa våra samarbetspartners att identifiera driftsbesparingar utan att kompromissa kvalitet eller upplevd effekt. Som vid så många andra tillfällen när uthyrning jämförs med köp så är hyrmodellen för mattor väsentlig mycket dyrare i långa loppet och flexibiliteten är icke existerande eftersom man är buden av ett servicekontrakt i upp till 3 år. Typiskt sett är hyrmattor inte heller lika effektiva som köpmattor vilket leder till smutsiga golv under högbelastningsperioderna, den totala motsatsen till önskad effekt. Förutom extra golvslitage kräver skitiga golv extra rengöring och ger besökare ett dåligt visuellt intryck.

  Vi rekommenderar

  Alla BBN Nordics mattlösningar leveraras i kvalitetsmaterial från ledande producenter inom mattbranschen. Vi erbjuder därför en lång garanti och trygghet vid en investering i våra produkter. Alla produkter är mycket lätta att rengöra. Mattorna har utvecklats med specialvävda fibermaterial som säkrar en lätt och snabb rengöring vilket i de flesta fall kan utföras på plats under den dagliga rengöringen. Skulle du fortfarande vilja ha 1–2 årliga servicekontroller av dina mattor kan BBN Nordic också erbjuda detta.

  Fördelar för dig

  Utöver att minska slitaget på golven och göra den invändiga rengöringen lättare kan en mattlösning från BBN Nordic ge din verksamhet driftekonomiska besparingar i budgeten. Vi har skapat ett exempel nedan där vi jämför att äga mattor med att hyra mattor och få periodisk service och tvätt. Utöver att minska slitaget på golven och göra den invändiga rengöringen lättare kan en mattlösning från BBN Nordic ge din verksamhet driftekonomiska besparingar i budgeten.

  Vi har skapat ett exempel nedan där vi jämför att äga mattor med att hyra mattor och få periodisk service och tvätt.

  1)    Köp 10 st. 3M Aqua 6500 90 x 150 cm, grå m/kant, 5 års garanti med 1 500 passager per dag.
  Totalt pris ex moms (vägledande pris för 10 st.) kr 11 500.
  2)    Hyr 10 st. service/tvättmattor st. 90 x 150 cm.
  Kontraktsperiod: 3 år
  Antal byte per månad och matta: 2
  Pris per byte/tvätt: kr 60 ex. moms
  Pris totalt per år (10 x 60 x 24) (antal mattor x pris per byte x antal byten per år) kr 14 400
  Besparelse I alt Besparelses-pris
  Besparelse år 1 (i alt) kr. 2.900,00
  Besparelse år 2 (i alt) kr. 17.300,00
  Besparelse år 3 (i alt) kr. 31.700,00
  Besparelse år 4 (i alt) kr. 46.100,00
  Besparelse år 5 (i alt) kr. 60.500,00