Auktoriserade montörer av sol och säkerhetsfilm från:

Fönsterfilm

PROFESSIONELLA LÖSNINGAR TILL ERT FÖRETAG

 

En fönsterfilm reflekterar den totala solenergin och värmen från solen och minimerar därmed värmeinsläppet från dina fönster. Den värme och energi som kommer från solens strålar består av UV-strålar, synligt ljus samt infraröda strålar.


3M Fönsterfilm till byggnadsglas

BBN Nordic AB marknadsför, säljer och monterar 3Ms breda sortiment av kvalitetsfönsterfilm till alla byggnader. Vi monterar fönsterfilm i bland annat städerna Malmö och Helsingborg men kan självklart erbjuda lösningar på andra orter. Fönsterfilm kan hjälpa till att lösa följande problemställningar:

-  För högt värmeinsläpp genom rutor/glas från solen – både fasadfönster och ovanljus.
-  Bländande och reflekterande strålar från solen
-  För kraftigt och skarpt ljusinsläpp
-  Blekning av inventarier, utställda varor, möbler, kläder m.m.
-  Inbrott, skadegörelse samt besvär med förstört glas
-  Avskärmning

Fönsterfilm är ett bra val med många fördelar

Effekten vid investering i och uppsättning av solfilm kan vara mycket bra – men det kräver rätt rådgivning och val av produkt till varje enskild byggnad och glastyp. Det är flera interna och externa förhållanden som har betydelse i samband med utbytet för ditt företag.

Därför prioriterar BBN Nordic seriös och professionell rådgivning vid val av lösning till just din byggnad. Med fönsterfilm på rutan kan man uppnå en total värmeavvisning på ända upp till 85 %.

Vi har flera referenser från företag som har fått stort utbyte av solfilm med värmeinsläppsminskningar på ända upp till 15 grader.

Fler fördelar med fönsterfilm

Förutom att lösa problem med värmeinsläpp och ev. bländning i byggnader finns det ytterligare dokumenterade fördelar:

-  Man kan i många fall uppnå driftsbesparingar (mindre behov av nedkylning av lokaler)
-  Man blockerar inte för utblick och utsikten genom fönstren
-  Lång hållbarhet
-  Garanti på upp till 15 år (invändigt monterad solfilm) (5-10 år på utvändigt monterad solfilm)
-  Ekonomiskt attraktiv lösning i förhållande till andra åtgärder mot värme (gardiner, persienner, markiser, skärmar, klimatanläggning m.m.)

Energibesparing med fönsterfilmPå grund av att solfilmen reducerar värmeinsläppet genom rutor och man därmed uppnår en lägre inomhustemperatur resulterar detta i ett lägre behov av nedkylning av lokalerna – särskilt under sommarhalvåret.

För större projekt har vi möjlighet att utarbeta energianalyser och utföra simuleringsberäkningar som kan ge en bild av den förväntade besparingen i förhållande till energiförbrukningen och behovet av nedkylning.